Feb 05

Weekend la Budapesta si excursie la Szentendre

 

WEEKEND LA BUDAPESTA si EXCURSIE LA SZENTENDRE [grupuri organizate]

ZIUA 1:

- orele 07.00 – plecare din Timisoara (benzinaria MOL – str. Circumvalatiunii) pe traseul: Timisoara – Arad - Budapesta (~ 320 KM);
- Orele 12.00 - sosire in Budapesta, formalitati cazare hotel NOVOTEL CONGRES 4*
- Orele 14.00 - plecare in tur de oras (cu ghid local vorbitor de limba romana): Piata Eroilor, Castelul Huniazilor, Parcul Englezesc, Bulevardul Andrassy, Arena Budapesta, Citadela, Parlamentul, Podul cu lanturi, Bastionul Pescarilor, Biserica Mathias Rex, si multe alte obiective (aproximativ 04,00 ore ).
- Seara - optional: croaziera pe DUNARE – cu cina festiva: platou cu peste 20 feluri de preparate din carne, platou cu cascaval, sarmalute, gulas de vitel, diferite salate, dressinguri, tort si fructe, 1 pahar de vin si 1 pahar de sampanie.
In timpul croazierei se pot admira: Podurile Medievale, Cetatea, Palatul Regal, Catedrala Matei Corvin, Parlamentul, Citadela, Monumentul Libertatii, Insula Margareta, etc;
Dupa croaziera - tur panoramic cu autocarul: BUDAPESTA BY NIGHT.

ZIUA 2:

- mic dejun - bufet;
-orele 10.00 - excursie la SZENTENDRE: Localitate aflata la aproximativ 20 km nord de Budapesta, pastreaza atmosfera destinsa si fermecatoare a unui orasel mediteranean asezat in bratele Dunarii, unde stradutele inguste se intind pe coasta muntelui, strajuite de cladiri construite in stil baroc. Este un oras al artelor. Gazduieste 14 muzee , dintre care amintim:  “Muzeul Martipanului”, “Muzeul prajiturii DOBOS”, “Muzeul Vinului”, “Muzeul bijuteriilor”, plus o multime de galerii de arta care atrag anual mii de vizitatori. Pe o suprafata de 46 ha, se afla unul din cele mai mari muzee etnografice in aer liber, din Europa, in care se organizeaza festivaluri si targuri de arta populara, tot timpul anului. Multele terase, cofetarii si cafenele, ofera turistilor locuri placute de odihna si recreere. Excursia la Szentendre inseamna o calatorie in timp, in cultura si traditii, o ocazie de a evada din cotidian si de a ne cunoaste tara vecina (aproximativ 5 ore).
- Orele 18.00 - optional: cina festiva ungureasca in crama BORKATAKOMBA: seara de folclor cu degustare de vinuri, muzica si dansuri populare, in unul din numeroasele restaurante din cel mai mare labirint de crame de vinuri- 88 km).

ZIUA 3:

- mic dejun - bufet, eliberarea camerelor;
- orele 11.00 - plecare spre CENTRUL COMERCIAL CAMPONA – aici puteti servi masa la restaurante de tip Fast-Food, puteti face shopping, puteti vizita TROPICARIUM (furtuni tropicale, plante ecuatoriale, crocodili, pasari exotice, maimute, etc), sau puteti vizita AQUARIUM ( protejati de un tunel de plastic – veti putea admira viata din adancuri) – ideal pentru copii.
- Orele 16.00 plecare spre tara (optional - la Szeged vom opri la un restaurant pescaresc pentru a servi o ciorba de peste).

Servicii incluse:

- Transport cu autocarul agentiei (SETRA -  3*, fabricatie 2007)
- 2 nopti cazare cu mic dejun bufet: hotel NOVOTEL CONGRES 4*
- Ghid insotitor pe parcursul excursiei
- Tur de oras cu ghid local (limba romana)
- excursia la SZENTENDRE cu ghid local (limba romana)

Nu sunt incluse in tarif:

- intrarile la obiectivele turistice

- seara la Borkatakomba – 27 EUR

- croaziera pe DUNARE (cu cina) – 27 EUR

- asigurarea storno – optionala – 1, 5%

NOTE:
-Locurile in autocar se rezerva in ordinea inscrierii in agentie.
-Tariful este valabil pentru un grup de minim 35 persoane. Pentru un grup mai mic de 35 persoane, tariful se recalculeaza.
-Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia.